ridning på led längs havet
häst med ryttare ute i vattnet
häst i solnedgång
skritt på skogsväg
ridning på stranden
hästar uppställda på vintern
Gotländsk kust

Turridning

Hos oss får ni hjälpa till att borsta och sadla era hästar innan vi rider iväg. Detta för att ni och hästarna ska få en chans att lära känna varandra. Vi hjälper givetvis till när det behövs. Så utöver ridtiden får man räkna med ca 1 timme extra. Samlingstiden är bokningingstiden som ni får. Det finns hjälm och säkerhetsväst att låna, men pga pandemi rekommenderar vi att man har med sig egen utrustning.

För att boka tid tveka inte att Kontakta oss.Knatteridning - 200 kr/person

Vi erbjuder knatteridning för de mindre barnen ca 3-12 år. Man får då rida ca 20 min med eller utan ledare på ridbanan.Korta turen 1 timme - 450 kr/person

Vi rider i varierad miljö och provar på de olika gångarterna. Tempot beror på vana hos gruppen.Mellanturen 2 timmar- 750 kr/person

Denna tur går till havet. Vi rider genom härlig skogsmiljö där vi provar de olika gångarterna beroende på vana hos gruppen. Efter ca 1 timme kommer vi fram till havet där vi låter hästarna svalka sig innan vi rider hemåt igen.Långa turen ca 4 timmar- 1100 kr/person

Denna tur går genom vackra Storsund på underbara skogsvägar där vi provar de olika gångarterna. När vi kommer fram till havet slår vi oss ner och fikar på något mysigt ställe. Sedan sadlar vi på och rider hemåt igen. Har vi tur kanske vi får syn på en örn.Strandturen-Hammars fiskeläger ca 4 timmar - 1100 kr/person

Denna turen går genom varierad skogsmiljö till vackra Hammars fiskeläger i Norrlanda. Där vi bla passerar gamla gravar från bronsåldern. Framme vid Hammars låter vi hästarna svalka sig I havet på den fina sandstranden. Vi slår oss ner och fikar på stranden innan vi sadlar på och rider hemåt igen. Denna tur kräver viss ridvana då den bitvis är på lätt trafikerad grusväg.Heldagsturen ca 7 timmar- 1600 kr/person

På den här turen rider vi genom vackra Storsund och förbi Botvaldevik innan vi kommer fram till Gothemhammar. Där vi rider längs kusten tills vi stannar och äter lunch på någon mysig plats.
När vi känner oss mätta och nöjda sadlar vi på och rider hemåt igen.2-dagars turridning

OBS! Går inte att boka under högsäsong dvs from 15/6 tom 20/8


Dag1- ca 4-5h inklusive lunch paus Vi rider genom varierad skogsmiljö till vackra storsund som är känd för sitt rika fågelliv. När vi kommer fram till havet tar vi en lunch paus. Efter det sadlar vi på och rider hemåt igen.

Dag 2- ca 4-5h inklusive lunch paus Nu rider vi söderut mot vackra Hammars fiskeläger I Norrlanda. Vi rider genom varierad skogsmiljö förbi några gamla gravar från bronsåldern. När vi kommer fram till Hammars låter vi hästarna svalka sig I havet på den fina sandstranden. Det finns även möjlighet till ett bad för den som är sugen.
Vi tar en lunch paus på stranden innan vi rider hemåt igen.

Pris för turridning 2 dagar med lunch- 2500 kr

Finns möjlighet att boka boende i samband med turridning hos tre olika aktörer i närheten av våran gård; Gothem logi, Gothem Viby b&b samt Åminne Fritid & Havsbad, se priser under boende.3-dagars turridning

OBS! Går inte att boka under högsäsong dvs from 15/6 tom 20/8


Dag1- ca 4-5h inklusive lunch paus Vi rider genom varierad skogsmiljö till vackra storsund som är känd för sitt rika fågelliv. När vi kommer fram till havet tar vi en lunch paus. Efter det sadlar vi på och rider hemåt igen.

Dag2- ca 6-7h inklusive lunch paus En längre tur som går till vackra Gothem hammar. Vi rider genom varierad skogsmiljö genom Storsund och passerar Botvaldevik innan vi kommer fram till havet vid Gothem hammar. Där slår vi oss ner på någon mysig plats och äter lunch. Efter lunchen sadlar vi på hästarna och fortsätter längs kusten någon kilometer innan vi svänger av mot skogen och rider hemåt igen.

Dag3- ca 4-5h inklusive lunch Nu rider vi söderut mot vackra Hammars fiskeläger I Norrlanda. Vi rider genom varierad skogsmiljö förbi några gamla gravar från bronsåldern. När vi kommer fram till hammars låter vi hästarna svalka sig I havet på den fina sandstranden. Det finns även möjlighet till ett bad för den som är sugen.
Vi tar en lunch paus på stranden innan vi rider hemåt igen.

Pris för 3 dagars turridning med lunch- 4000 kr

Finns möjlighet att boka boende i samband med turridning hos tre olika aktörer i närheten av våran gård; Gothem logi, Gothem Viby b&b samt Åminne Fritid & Havsbad, se priser under boende.Viktig info om våra turer!

Vi rider på islandshästar som är otroligt snälla och orädda. De vill alltid göra sitt bästa om man behandlar de med respekt. Alla hästar har olika lätt för tölt och vi hjälper till när det behövs så alla ska få uppleva den underbara tölten. Maxvikt på ryttare 85 kg. Hästarna är inga maskiner utan levande varelser och det krävs en del ansvarstagande från ryttaren när man rider i grupp. All ridning sker på egen risk och vi rekommenderar att man har olyckfallsförsäkring. Vi har ansvarsförsäkring via Länsförsäkringar.